6 anledningar att anlita en inredare

Varför tycker vi att det är en bra idé att anlita en inredare? En av våra grundläggande övertygelser är att alla förtjänar att leva i ett otroligt utrymme som ger komfort och glädje.

Ditt utrymme ska inte bara se fantastiskt ut, utan det ska återspegla din personlighet och stil och det ska fungera på ett sätt som fungerar med hur du lever ditt liv. Det kan låta omöjligt, och det beror på att otrolig inredning inte sker av en slump. Stora utrymmen utforskas noggrant, planeras och fixas av proffs.

Du kommer att spara pengar

Har du någonsin köpt en möbel som såg så bra ut i butiken, men som var för stor när du väl fick hem den? Har du någonsin målat tre eller fyra gånger och försökt hitta rätt färgpalett? Det kan tyckas som en oxymoron eftersom du kommer att behöva betala den extra designerns avgift, men sanningen är att anlita en designer kan hjälpa dig att undvika kostsamma misstag och hjälpa dig att fatta designbeslut som kommer att öka värdet på ditt hem.

Och om du har en stram budget kommer en designer att veta hur man får ut det bästa värdet av vad du kan spendera. En erfaren designer är van vid att arbeta med en budget och hjälper dig att förstå vart varje krona tar vägen.

Du kommer att spara tid

Vi börjar med de två saker som de flesta önskar att de kunde få mer av: tid och pengar. Precis som att anställa en designer kommer att gynna dig ekonomiskt, kommer en designer också att spara dig  tid. En designer har redan en utbildad känsla för vad som behöver göras och när det behöver göras, och de kommer att kunna förutse eventuella hinder som kan dyka upp.

Du kommer att få en professionell bedömning

När du anlitar en utbildad designer får du en omedelbar handlingsplan för ditt utrymme. Professionella inredare gick i skolan och hade flera lärlingsutbildningar för att göra det de gör.

Ett tränat par ögon kommer att se saker du garanterat kommer att missa. Inredning är en känslig balans mellan konst och vetenskap, och bra inredningsarkitekter har studerat båda, så de vet hur de ska sätta ihop dem. 

Du kommer att ha en kvalificerad kontaktperson

En bra designer kommer att veta hur man talar språket när det gäller arkitekter, entreprenörer och byggnadsägare. Detta är avgörande för att hantera tid och pengar. Stark kommunikation mellan inredningen och belysningen, inredningen och arkitekturen är absolut nyckeln.

Till exempel kommer rätt uttagsplacering att bero på hur du vill ha dina möbler placerade. Den här typen av frågor bör åtgärdas innan någon konstruktion, och en inredningsarkitekt vet exakt vilka frågor som behöver tas upp.

Du kommer att få bättre resurser och kontakter

Alla vet att det är svårt att hitta bra resurser. Men designers arbetar redan i hemförbättringsvärlden, så de kommer att ha pålitliga kontakter som du kan behöva. Att anlita en designer hjälper dig att enkelt hitta en elektriker, rörmokare och/eller entreprenör som du kan lita på. Du får alla fördelar med en professionell med designutbildning – designers och dekoratörer förstår hur man skapar ett funktionellt utrymme som också är stilrent. Dessutom arbetar inredningsarkitekter ofta nära arkitekter, inredningsföretag, inredare med mera, som alla har formell utbildning.

Designers har också tillgång till massor av produkter och tyger som inte är tillgängliga för allmänheten. Med dessa resurser kommer en inredningsdesigner att skapa ett utrymme för dig som ser samlat och unikt ut.

Du kommer att få en wow-faktor

Inredningsarkitekter är utbildade att tänka kreativt och rumsligt och lära sig att se en helhetsbild i ett inre utrymme som kunder ofta inte kan. Att tänka utanför boxen när det kommer till heminredning är vad designers gör dagligen. Du kommer inte bara att få en bra designkänsla, utan du kommer också att få uppmärksamhet på detaljer från korrekt belysning och möbelplacering till tygval och färgpalett och armaturer. En professionell inredningsdesigner kommer att skapa en inredning som är specialdesignad för att se till att allt passar perfekt och verkligen är speciellt för ditt hem.

16 Mar 2023