Popularitet Namn Pris Datum

Luceplan

Luceplan

Luceplans kollektion av lampor för hemmets alla rum samt för utomhusbruk är minst sagt imponerande. Det här är ett företag som har valt att satsa på många olika designers och det syns i de produkter som presenteras. Det finns inte ett enhetligt formspråk utan snarare en mängd olika färger och former som kan tilltala olika behov och intressen. Det finns dock en gemensam nämnare för varje lampa som kommer från Luceplan och det är att den håller en mycket hög kvalitet och att den är så pass tekniskt avancerad att den passar väl in även i det mest moderna av hem.

Ett lampföretag med gedigen bakgrund

Det hela började redan 1978 då tre arkitekter, Sandra Severi, Paolo Rizzatto och Riccardo Sarfatti gick samman för att bilda det som idag är Luceplan. Den sistnämnde har förstås ett känt namn och visst var det så att gruppen hade samarbetat med Riccardos far, Gino Sarfatti, som grundade företaget Arteluce som senare köptes upp av FLOS. Tanken med Luceplan var att skapa belysning med vacker design för allmänheten. Genom att jobba med design som är förfinad och elegant så har man tagit fram produkter som passar in i olika tidsepoker. Det här är ett koncept som företaget har fortsatt att jobba efter även om man idag sammarbetar med många olika designers av lampor. Idag så kan man finna omkring 2000 butiker som för detta lampvarumärke men det enklaste är att handla de vackra kreationerna från Luceplan online där man får tillgång till ett komplett sortiment.

Designkoncept och stil

Medan en design som hope får en att tänka på klassiska taklampor och takpendlar i modern tappning så är konceptet titania en ren framtidssaga där man får vibbar av rymden. Luceplan har en uppenbar passion för design som är experimentell och modig samtidigt som man inte skapar lampor som är för konstiga för ett vanligt hem. Titania är ett gott exempel på detta. När man först ser lampan så kan man tycka att den är så annorlunda att man inte förstår hur den ska passa in i vardagsrummet men faktum är att designen är utformad så att man kan använda sig av produkten i många olika miljöer och i rum som har olika slags tak. I Luceplans sortiment så ingår det spännande design såväl som tillbakalutad elegans så detta är ett lampmärke som talar till de allra flesta.