Popularitet Namn Pris Datum

FLOS

FLOS

Det italienska lampföretaget FLOS grundades 1962, och under 1960-talet så tog man fram flera lampor som kom att hyllas för sin unika design. Att detta företag fortfarande är så pass aktuellt beror på att man sedan starten 1962 har arbetat med samma koncept där funktionalitet i kombination med vacker design leder till belysning som anses tidlös och klassisk. FLOS har vunnit många utmärkelser för sin design och den som vill inreda sitt hem på ett modern och elegant vis kan ha stor glädje av att välja en lampa från FLOS.

En spännande historia

Samtidigt som man kan se utvecklingen av FLOS lampor som resultatet av några individers vilja att utveckla teknik så råder det ingen tvekan om att designen alltid har stått i centrum. Under slutet av 1950-talet så fann importören av Cocoon lampor, Arturo Eisenkeil, en ytbehandling som han ville experimentera med. Tillsammans med Cesare Cassina och Dino Gavina så drog han igång en lampproduktion där ytbehandlingen som fanns som spray ingick. En designergrupp startades och man utvecklade cocoon lampor som Taraxacum som fortfarande är en designklassiker. En annan viktig lampdesigner som har påverkat FLOS utbud är förstås Gino Sarfatti vars företag och kollektion år 1973 köptes upp av FLOS.

Hög kvalitet och vackra produkter

Man behöver bara ta en titt på de unika skygarden-lamporna från FLOS för att inse hur mycket estetik som ingår i designprocessen av de lampor som ingår i kollektionerna. Det här är belysning för den som vill ha mer än ljus och som ser charmen med lampor som är vackra att se på även då man inte använder dem. Även om man nu har varit verksamma i mer än 40 år och därmed står bakom en mycket stor samling av designlampor från olika designers så kan man se att det finns en röd tråd i filosofin som står bakom FLOS. Det handlar helt enkelt om att kombinera designtrender med den allra senaste teknologin. Man har alltid valt att arbeta med duktiga och innovativa designers och marknadsföringen är också unik med kataloger som är en njutning, även för den som egentligen inte behöver skaffa ny belysning till sitt hem!