Popularitet Namn Pris Datum

Catellani & Smith

Catellani & Smith

Enzo Catellani är en världsberömd designer och hans artistiska visioner har förgyllt många människors liv. Den som vill ha elegans, skönhet och originalitet i vardagen kommer att finna detta i Catellani & Smiths kollektioner. Lamporna från detta företag erbjuder spännande former och koncept, och det är kanske inte så konstigt att de känns så otroligt konstnärliga med tanke på att design och produktion sker i vackra omgivningar i Italien. Catellani & Smith erbjuder elegant belysning i form av golvlampor, vägglampor, takpendlar och till och med klassiska kreationer för stearinljus.

Kreativitet och teknologi

När Enzo Catellani år 1989 grundade Catellani & Smith så var tanken att man skulle finna en mötespunkt mellan konsten och tekniken. Det här låter ju fint men sanningen är att det inte är särskilt lätt för en konstnär att ge uttryck för sina visioner då tekniken ställer krav om hur lampor kan formas. Catellani & Smith har sedan starten lyckats inta en ledande position inom utvecklingen av modern och konstnärlig belysning och det här är verkligen en bedrift. Huvudkvarteret ligger 5 kilometer utanför italienska Bergamo i Lombardy regionen. Man har kontoret i en gammal kvarn vilket förstärker intrycket och filosofin där konsten är minst lika viktig som den moderna teknologin.

Skräddarsydda system

Den som bor långt bort från Italiens landsbygd kan verkligen dra nytta av den unika design på belysning som kommer från Catellanis verkstad. Här handlar det inte om galet modernt utan om former och färger som känns behagliga och eleganta. Oavsett om man behöver en enklare vägglampa eller en konstinstallation som ger ljus över matsalsbordet så finns det något i Catellani & Smiths kollektion. Dessutom så är flera av systemen gjorda så att det går att skräddarsy belysningen. Delar av lamporna kan tas bort eller läggas till så att man får rätt storlek för det rum som man inreder. Det här är verkligen smidigt och något som gör att man kan påverka originaldesignen så att man får en Catellani & Smith lampa som ingen annan har.